PROSÍM ČTĚTE POZORNĚ !!!!

12.08.2015 15:21

Nevím, jak začít, ale čtěte prosím pozorně, obzvlášť máte-li německého ovčáka!!!!!

Před dvěma lety Sany prodělal nemoc, ze které se uzdravil, nicméně letos se vrátila a mám zprávy, že už více ovčáků svůj boj s tímto onemocněním prohrálo, protože lékař mylně určil diagnózu. Nebudu jmenovat psy ani CHS, ale jsou to zvířátka z různých koutů republiky. Z tohoto důvodu jsem se dohodla s vícero lidmi, že se pokusíme varovat a upozornit, na co si dát pozor, na co se ptát lékaře a co vlastně sledovat. Nebude to článek nikterak odborný, pouze to, co jsem vypozorovala na svém psovi a co vím od našeho skvělého pana doktora. Nebudu tedy ,,nemoc" popisovat všeobecně, napíšu,jak to probíhalo u Sanyho.

 

Sany tehdy bral víc jak měsíc antibiotika, léčili jsme naraženou patu. Potom si začal hodně, lízat ,,zadek"....u konečníku byla vidět na pravé straně malinká krvavá ranka...asi jako když se píchnete větším špendlíkem. Napřed to doktor vyhodnotil jako ucpané analní žlázy...vyčistil je, ale za týden bylo vidět, že se ranka zvětšuje a Sany si ji lízal víc a víc...zkusila se týdenní dávka antibiotik...ranka už byla velká asi jako nehet od malíčku na ruce...vypadala jako když si strhnete puchýřek. 

Náš úžasný lékař tehdy hledal na internetu, kontaktoval různé kolegy a následně doporučil jako jedinou možnost léčbu EQUORALEM - lékem který je podáván lidem po transplantaci orgánu, aby utlumil imunitní systém a tělo orgán přijalo. Sany totiž měl ,,zblázněný" imunitní systém a tělíčko začalo požírat samo sebe.

!!!!!! TATO NEMOC BÝVÁ MYLNĚ NAZÝVÁNA RAKOVINOU KONEČNÍKU!!!!!!!

To mi řekl lékař. My jsme potřebovali imunitu ,,uspat", aby tělo přestalo samo sebe zabíjet.Samozřejmě mě doktor upozornil, že není zaručeno, že Sany zareaguje dobře a nežádoucí účinky léku jsem po přečtení radši honem zapomněla!!!

Nasadili jsme hned celkem nákladnou, nicméně jedinou možnou čtyřměsíční kůru tímto lékem...2x denně 2 olejové tobolky ( celkem deset balení po padesáti ks) Sanyho tělo začalo už čtvrtý den krásně reagovat, rána se zacelovala a za pár dnů zbyla jen jizvička. Léčbu je třeba dokončit celou!!!!!! Protože byla vlastně nulová imunita, tak se Sany nesměl vyhřívat na sluníčku, nesměl chytit žádný bacil....my už v tu dobu na cvičák nechodili, jen na procházky a tak se psy nepřicházel do kontaktu. Po čtyřech měsících jsem měla zdravého psa :-)

 Nicméně po dvou letech se nám nemoc vrátila se stejnými příznaky....svědění a malá ranka na konečníku. Zkusily se zase antibilotika...neúspěšně. Takže jedeme kůru znovu...jsme na začátku a rána zase ( byť o pár dnů později, než minule ) pěkně reaguje a zaceluje se. Znovu vyhráváme boj o život!!!! A my vyhrajeme!!!!!

 

Tady je popis, na co se vlastně dívat : Je to opravdu malá ranka vedle konečníku...ještě na neosrstěném místě, někdy z ní po mírném stlačení vytéká tekutina, pes si líže víc než obvykle zadek. Jinak nic jiného člověk nepozoruje... pes je veselý, žere dobře... ,, bobky" jsou normální...prostě jen ta miniranka, která se postupně zvětšuje a nereaguje na léky ani na mastičky.

Pokud něco takového uvidíte na svém psovi...nečekejte...ptejte se lékaře, komunikujte s ním a nenechte svého psa zemřít pro nesprávnou léčbu. Nejsem odborník, jen všechny upozorňuju - Sany není sám, nemoc může i nemusí být dědičná - já Sanyho zachraňuju už podruhé - zachraňte i vy svého psa - PROSÍM!!!!!!

Pokud máte jakýkoliv dotaz ohledně tohoto problému, klidně mě kontaktujte... ( telefon je tady na webovkách v kontaktech ), nemůžu radit, ale můžu vám říct, jak jsme to zvládali my. Pokud máte zájem, článek si stáhnout a dát ho někomu přečíst nebo otisknout na vašich webovkách...udělejte to, pokud to pomůže zachránit třeba jediného psa!!!!!