Další výlet :-)

18.07.2013 18:33

Dnes jsme si to namířili směr Bludov. Auto necháváme na konci vesničky Zámeček, šup do lesa a míříme k první dnešní zastávce zřícenině Hradisko.Vyšplháme hodně, hodně příkrý kopec a tam zjistíme,že teda z téhle zříceniny nic nezbylo, jen nápis, že tady stál hrad, tak tedy ještě horším sešupem ,,sjíždíme" dolů, tam se oklepeme - obrazně i od jehličí a jdeme dál. Po delší cestě je před námi další celkem namahavý výstup, míříme totiž na rozhlednu Háj.  Nahoře mám pocit ,,že je po mě" :-) Ale stálo to za to, rozhledna kdysi vyhořela a pak ji znovu postavili, naštěstí dřevěnou a krásnou a ne betonovou věc - i  i takové byly návrhy, jak jsme se dočetli. Na rozhlednu jde jen Jarek, já se Sanym zůstáváme dole a povídáme si s paní pokladní. Potom naše cesta vede dál - už jen z kopce dolů. Cestou potkáváme mladou rodinku s dětmi, kteří se nemůžou zbavit mylých koťátek,která se k nim po cestě přidala. Teď si řekla, že my jsme zajímavější, no a že jdou s námi. Copak o to, my jsme se jim po cestě ztratili, ale jen jsme doufali, že se zatoulala z nedaleké hájovny Vápenice, kterou jsme viděli mezi stromy.

Došli jsme k naší třetí a dnes poslední zastávce U kostelíčka. Bylo tu kouzelně, ale byly tu dvě maminky s dětmi a neposlušným ,,foxlíkem", ten jim prchnul a hned chtěl chytnout Sanyho za ocas, naštěstí byl Sany rozumný a pes po mém zařvání zrdhnul zpátky k paničce. Ale jinak to tady bylo moc pěknoučké. Plno kopců, ale ty výhledy a krajinka, to stalo za tu trochu námahy. Sanymu kopce nedělaly problémy, je v dobré kondici, výlety si užívá a já jsem moc ráda.

Další krásný výlet za námi, fotečky jsou zase v albíčku a my plánujeme ,kam se vydáme příští týden. Zítra má Sany odpočinek a my vyrážíme někam na kola, prima dovolená:-)